1-800-987-654 admin@totalwptheme.com

England – inte längre fotbollsnation #1?

Sista omgångarna i Champions Leagues åttondelsfinaler drar igång ikväll. Först ut är Bayern München mot Arsenal samt Atletico Madrid mot Milan.

Bayern München har fördel i kvällens match, då de har med sig en 2-0 vinst från Anfield. För att Arsenal ska ha minsta chans måste de alltså göra tre mål mot Bayern München på bortaplan. Och lika mörkt ser det ut för övriga engelska lag. Manchester City förlorade mot Barcelona med 2-0 på hemmaplan vilket sätter dem i samma situation som Arsenal och Manchester United förlorade med 2-0 mot Olympiakos. Nu var visserligen Olympiakos hemmalag, vilket gör att Manchester United fortfarande har chans att ta hem det hela, men det krävs likväl tre mål på hemmaplan för att de ska ta sig vidare. Chelsea är dem som har störst chans av de engelska lagen. 1-1 mot Galatasaray på bortaplan ger dem ett bra läge att avancera, tack vare att de lyckades göra mål på bortaplan räcker det med 0-0 för att ta sig vidare.

Atletico har också bra chans att ta sig vidare till kvartsfinal då de vann mot Milan med 1-o på bortaplan i förra mötet. Tyvärr lär inte Milan ha mycket att sätta till mot ett taggat Atletico Madrid på hemmaplan. I likhet med England verkar det också som om Italien som fotbollsnation spelar på sista versen. Milan är det enda italienska lag som lyckats avancera till åttondel och nu är chansen stor att de inte tar sig längre i turneringen.

Istället tycks det vara Spanien och Tyskland som är de starkaste fotbollsnationerna. Därefter har vi PSG som tack vare Zlatan har chans att ta sig riktigt långt och dessutom finns chansen att Olympiakos står för turneringens skräll om de lyckas vinna mot Manchester United. Just nu ser det ut som om det kan hända i alla fall.

För er som vill se kvällens matcher startar båda matcherna klockan 20:45. Bayern München mot Arsenal sänds i kanal 6 medan Atletico Madrid mot Milan sänds i Viasat Fotboll.